Stâncile de la Tyulenovo

IMG_0422

În Tyulenovo am ajuns în extra sezon, la sfârșit de septembrie când am avut noroc de două zile cu adevărat călduroase: 26-27 de grade.Tyulenovo este un sătuc situat la 37 de km de graniță, la sud de Vama Veche. Se ajunge relativ ușor, de la șoseaua principală se face stânga în dreptul localității Shabla și de aici dreapta încă 12 km. Există indicatoare!

Coasta e cu adevărat impresionantă. Nu vei găsi plaje cu nisip fin, însă în locul lor îți taie răsuflarea stânci roșiatice în care marea a săpat peșteri, grote și mici golfuri.

tyulenovo

Apa este foarte limpede, iar pentru iubitorii de scufundari Tyulenovo este locul perfect de a descoperi vietuitoarele Mării Negre.

tyulenovo

Dacă te numeri printre cei curajoși, îți poți lua avânt și plonja în apă.

În cazul în care te hotărăști să explorezi aceste stânci, îți trebuie neapărat încălțăminte specială!

tyulenovo

Am stat în Tyulenovo fix 20 de minute, timp în care am făcut pozele. Nu am reușit să explorăm stâncile, pentru că ne grăbeam să ajungem acasă după un weekend plin, însă cu siguranță mă voi întoarce aici și într-o zi de vară!

De menționat este ca stânca impresionantă care formează un pod peste mare se află în dreapta golfului de langă barul din indicatoare. Se poate lăsa mașina în dreptul barului și de acolo mai sunt 5-7 minute de mers pe jos.

tyulenovo

tyulenovo

tyulenovo

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!