Plaja Porto Vathy

Am descoperit plaja Porto Vathy anul trecut când ne întorceam de la Marble Beach pe o scurtătură, să-I zic așa, spre Skala Potamia.

plaja vathy

Drumul a fost destul de dificil, pentru că șerpuiește la o înălțime destul de mare pe versantul care se vede în stânga plajei Golden Beach, nu este asfaltat, este destul de îngust, cu munte la dreapta și hău la stânga. Recomandat doar celor care simt nevoia de puțină adrenalină în vacanță.

DSC_0253

plaja vathy

Plaja Porto Vathy se află pe coasta de est a insulei Thassos, lângă plaja Saliara sau Marble Beach. La plajă se poate ajunge din 3 direcții: una, pe drumul mai sus menționat dinspre Golden Beach, a doua dinspre Limenas, mai bine zis dinspre Marble Beach – Saliara și a treia direcție dinspre cariera de marmură. Pe șoseaua principală între Panagia si Limenas apare la un moment dat un indicator (grafitii pe o placă de marmură) spre Marble Beach, nu spre Vathy. Din această cauză, cei care vin pe acest drum au impresia că aceasta este ‘adevărata’ Marble Beach. Drumul este destul de ok, se merge mult prin carieră și prin pădurile de pini, mai apar din când în când indicatoare și într-un final ajungi la plaja Vathy.

DSC_0234

DSC_0232

DSC_0230

DSC_0228

Orice mașină ajunge la plaja Porto Vathy, chiar dacă drumul nu este asfaltat, este destul de bun. Am întâlnit pe plajă niște români care veniseră pe jos până la Porto Vathy (au făcut o oră jumate), pentru că cei de la care au închiriat mașina le-au zis să nu se poate ajunge cu mașina.

plaja vathy

plaja vathy

DSC_0247

Plaja este superbă! Fiind mai mare decât Marble Beach-Saliara, este și mai aerisită. Destul de lată, cu nisip fin, alb (de la marmură), amenajată cu șezlonguri, plaja dispune chiar de un bar de unde se pot achiziționa băuturi, înghețată și alte gustări. Pe plajă se întâlnește și un teren de voilei. Apa mării este de smarald, limpede pe alocuri, numai bună pentru înotat și snorkeling. Este potrivită și pentru copii, deoarece nu este adâncă chiar de la mal. Când am ajuns noi aici, apa mării era liniștită, fără niciun val, iar eu m-am simțit exact ca în piscină. Cariera de marmură și pinii verzi completează peisajul de vis pe care natura l-a creat.

plaja vathy

plaja vathy

plaja vathy

plaja vathy

plaja vathy

plaja vathy

DSC_0266

plaja vathy

plaja vathy

plaja vathy \plaja vathy

plaja vathy

DSC_0278

plaja vathy \DSC_0295

DSC_0296

Călatorie minunată!!!

DSC_0235

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!