Plaja Vadu

Plaja Vadu este cu siguranță una din cele câteva plaje virgine ale litoralului românesc și îmi pun speranța că va rămâne așa mult timp de acum înainte.

plaja vadu

Plaja Vadu se află lângă satul cu același nume, din nordul orașului Năvodari la aproximativ 40 de kilometri de acesta.Din Năvodari se merge spre Istria, iar în comuna Corbu se virează la dreapta spre Vadu. Din Vadu se face un drum tot la dreapta până când ajungi la un indicator ce anunță intrarea în Rezervația Biosferei Delta Dunării, accesul fiind interzis celor care nu au plătit taxa – mai multe detalii pe www.ddbra.ro

DSC_0382 DSC_0373 DSC_0376 DSC_0380 DSC_0377 DSC_0367 DSC_0369 DSC_0374

Nu ne propusesem sa ajungem și la plaja Vadu, dar pentru că pe plaja Corbu bătea foarte tare vântul, am decis să vizităm și această plajă. Drumul până la plajă este destul de dificil, prin stufăriș, iar de la un punct se merge efectiv pe nisip. Nu degeaba am văzut la începutul drumului pe pereții abandonați numere de telefon pentru tractări auto. E clar că dacă te prinde vreo ploaie pe lângă plajă, cu greu mai scoți mașina din nisip.

plaja vadu

Și aici vântul bătea destul de tare, soarele ardea puternic , drept pentru am stat doar cât să facem câteva poze.

IMG_9214 DSC_0363 DSC_0360 DSC_0352

Plaja se întinde și în stânga și în dreapta cât vezi cu ochii, nu este foarte lată și nu există niciun pom sau altă sursă natural de umbră. Nisipul este fin, cu scoici, iar intrarea în mare este lină. Plaja chiar este sălbatică, se vede că nu a fost atinsă de piciorul omului, în apă am văzut bancuri de pești, meduze obișnuite și niște meduze cu marginile galben cu negru  – nu am mai văzut până acum, iar pe malul apei  ți se urcau pe picioare niște chestii mici alb-transparente, fetele zicând că sunt pui de crabi.

plaja vadu

Dacă te hotărăști să faci plajă aici, ia cu tine umbrela de plajă și lada frigorifică cu apă și cu mâncare;  nu există locuri de unde se pot cumpăra de-ale gurii. Din ce am văzut pe net există o cherhana –Vadu Pescarilor, dar noi nu am ajuns până acolo.

plaja vadu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!