Plaja Krapets, o bijuterie de plajă

Dacă te-ai plictisit de stațiunile aglomerate și zgomotoase din sudul litoralului românesc, poți da rapid o fugă la vecinii bulgari. Până în Balcic ai acces la câteva plaje frumoase, sălbatice, unde te poți relaxa în voie, apoi, de ce nu, mergi la Dalboka pentru un prânz delicios, și iar la plajă.

plaja krapets

După o zi în care am vizitat plajele Corbu, Vadu, Cherhana Olimp de la noi, i-a venit și rândul Bulgariei. De fapt, am mers în Bulgaria mai mult pentru a savura din nou o porție delicioasă de midii, iar dimineața am mers la plaja din orășelul Krapets.

DSC_0455

Orașul Krapets se află la 20 km  sud de Vama Veche. Din șoseaua principală trebuie făcut stânga la indicatorul către Krapets.  Când ai intrat în orășel, mergi până la piața centrală, după care faci stânga spre Vila Borko si de aici tot înainte până ce în dreptul unui camping trebuie să faci dreapta. Dacă lași mașina imediat ce ai făcut dreapta, unde e un fel de parcare, trebuie să știi ca aici se află singura terasă de pe plajă, aici plaja este amenajată cu șezlonguri și umbrele și este mult mai aglomerată. Pentru a evita aglomerația, treci de parcare spre stânga și apoi poți lăsa mașina unde vrei – aici plaja este mult mai liberă.

DSC_0417

DSC_0416

Plaja Krapets este o plajă lungă, nu prea lată și cu nisipul foarte fin. Culoarea apei m-a uimit pe mine: un turcoaz verzui de la care nu-mi puteam dezlipi ochii. Din păcate pentru familiile cu copii mici partea aceasta a plajei nu este prea potrivită. Intrarea în mare este abruptă, la 2-3 m este apa e deja adâncă, astfel încât copiii vor trebui supravegheați tot timpul. Nu am mers să testez, însă în partea dreaptă a plajei, în drepta terasei practic, intrarea în mare părea ceva mai lină, dar nu știu dacă nu cumva erau pietre în apă, pentru că acolo malul era abrupt.

DSC_0426

În drum spre plajă am trecut pe lângă câteva pensiuni si un camping, asta dacă te bate gândul să rămâi peste noapte. Cel mai bine cotat hotel din Krapets este Yanitza care este situat chiar pe plajă. Nu am fost să vedem cum e pentru că ne era foame și ne așteptau midiile la Dalboka.

DSC_0449 DSC_0408

În partea de nord a litoralului bulgăresc sunt destule locuri ce merită explorate, plajele încă sălbatice și liniștite sunt o alternativă la aglomerația de la noi. Pe lână plaja Krapets, mai poți merge și  pe plaja din Shabla, să te aventurezi pe stâncile de la Tyulenovo sau să te bălăcești în apa limpede a golfului Bolata.

DSC_0424

DSC_0452

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!