Plaja Golden Beach, Thassos

Plaja Golden Beach se află pe coasta de est a insulei Thassos, la aproximativ 10 km de Limenas. Plaja se întinde de-a lungul a aproximativ 2.5 km formând un golf lat, înconjurat de dealuri pline de păduri cu pini și vârfuri semețe printre care și Ipsario, cel mai înalt din Thassos. Este mărginită de localitățile Skala Panagia sau Chisi Amudia (Golden Beach) la dreapta și Skala Potamia sau Chisi Akti la stânga. Plaja atrage turiștii datorită apei mării care este limpede, liniștită, ce devine turcoaz la amiază, și a nisipului fin, strălucitor precum aurul. Datorită frumuseții sale, plaja a primit și steagul albastru.

golden beach thassos

Plaja Golden Beach este recomandată în special familiilor cu copii mici. Apa este limpede, peștișorii înoată alături de tine, iar intrarea în mare este lină, având ceva de mers până la apă adâncă. În această zonă marea în majoritatea timpului este liniștită, iar valurile mari se formează arareori, atunci când este vreo furtună pe mare sau bate vântul foarte tare.  Cele mai multe hoteluri sau pensiuni se află în cele două stațiuni, însă porțiunea dintre ele este în plină expansiune, aici  găsindu-se o mulțime de unități de cazare. În Chrisi Amoudia se află și un camping unde te poți caza la cort sau la rulotă.

golden beach thassos

golden beach thassos

golden beach thassos

Pe anumite porțiuni ale plajei există taverne care oferă posibilitatea închirierii de șezlonguri contra consumației și, de asemeni, există centre de unde se pot închiria diverse ambarcațiuni pentru practicarea sporturilor nautice.

golden beach thassos

golden beach thassos

golden beach thassos

De-a lungul celor 2.5 km de plajă există mai multe porțiuni mai mult sau mai puțin ideale de făcut plajă pe care le voi descrie pe scurt.

golden beach thassos

În partea dreaptă a plajei, în dreptul localității Chrisi Amoudia se află după părerea mea, cea mai frumoasă porțiune a plajei Golden Beach.  Aici plaja este lată, amenajată cu șezlonguri și umbrele, nisipul este fin și strălucitor și nu există nicio piatră în apă.

golden beach thassos

golden beach thassos  golden beach thassos

Plaja din dreptul campingului și din dreapta lui este la fel de frumoasă: fără pietre pe mal sau în apă.

golden beach thassos

Urmează plaja Paralia, o plajă ultra modernă cu șezlonguri, baldachine, muzică și o terasă de unde trebuie să faci consumație. De aici încep pietrele, la malul mării mai mici, iar în apă mai mari cam pe o distanță de 1 m, după care începe nisipul, iar în apă nu vei mai întâlni nicio piatră. Pe unele porțiuni au fost puși saci de nisip pentru a ușura intrarea în mare.

golden beach thassos

golden beach thassos

golden beach thassos

Urmează apoi o porțiune de plajă destul de îngustă, unde pe malul mării sunt taverne, proprietarii lor administrând și plajele. Aici nisipul nu mai este așa de strălucitor și fin, iar în mare, la mal sunt pietre destul de multe și enervante. Odată ce treci de ele, apă mării este limpede.

golden beach thassos

După aceasta porțiune, plaja se îngustează foarte mult, iar nisipul este înlocuit cu pietre atât pe mal, cât și vreo 2 m în mare. Fâșia aceasta de plajă este destul de lungă, pe malul apei întâlnindu-se multe taverne și hoteluri, și ține până în Skala Potamia.

golden beach thassos

golden beach thassos

În Skala Potamia plaja se lățește din nou și este amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, dar nu mi-a plăcut ceea ce am văzut aici. Este mult prea mare înghesuiala, șezlongurile fiind așezate foarte aproape unul de celălalt. În dreptul plajei se află zona centrală a stațiunii Skala Potamia, iar pe faleză se găsesc o mulțime de taverne și baruri.

skala potamia

Mie cel mai multi îmi place pe plaja Golden Beach din dreapta campingului. Aici nu este înghesuială, pentru setul de două șezlonguri și o umbrelă se plătesc 5 euro și poți să vii liniștit cu mâncarea și băutura de acasă.

golden beach thassos

Plaja Golden Beach m-a făcut să revin în Thassos de 3 ori până acum. Pur și simplu m-am îndrăgostit de acest peisaj, de atmosfera din acest loc, de starea de liniște ce mi-o oferă.

golden beach thassos

Călătorie minunată!!!

IMG_0859

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!