Plaja Cherhana – Olimp

Am descoperit această plajă abia acum, când împreună cu prietenii noștri cazați în Olimp am vrut să evităm agitația din stațiune și am mers cu copiii la bălăceală aici. Nu știu exact cum se numește această plajă, însă noi o numeam plaja Cherhana, asta pentru că aici se află cherhanaua Popasul Pescarilor.

cherhana olimp

Țin minte că acum 15 ani, când mergeam cu trenul la mare, eram fascinată de această porțiune de plajă. Linia de tren se apropia destul de mult de apă, iar eu admiram cu jind nisipul strălucitor și valurile înspumate. Atunci plaja era pustie, vedem din tren câteva umbreluțe de stuf și bărcile pescarilor.

IMG_9272

Acum situația s-a schimbat, dar e tot de bine. Plaja este mai aglomerată, însă poți respira. O parte din plajă este destinată clienților de la Blaxy Resort, fiind amenajată cu șezlonguri și umbrele, iar restul plajei este liberă pentru oricine e dornic de liniște și pace.

DSC_0396

Plaja este întinsă, lată, iar nisipul este fin presărat cu scoici și melci din loc în loc. Intrarea în mare este lină, perfectă pentru copii, iar noi ne-am bucurat și de ceva valuri.

DSC_0390 DSC_0389 DSC_0388 DSC_0394

Atmosfera pare de vis aici: peisajul este mirific, valurile mării se lovesc țărm, din când în când mai vezi că trage la mal câte o barcă cu pescari, pescărușii jucăuși caută mâncare și scormonesc în melcii de mare, ce mai, merită tot drumul.

DSC_0392 DSC_0391 IMG_9362 IMG_9307

Numai zic că, dacă ți se face foame, ai la dispoziție una din renumitele cherhanale de la malul Marii Negre: Popasul Pescarilor.

IMG_9319 IMG_9317 IMG_9350 IMG_9294

Cum ajungi aici

De pe drumul principal către Olimp, cel care trece pe lângă lacul Tătlăgeac, imediat ce se trece de lac, la stânga este drumul care duce la plajă, marcat cu un indicator cu Popasul Pescarilor. Drumul este destul de prost și destul de lung. Se trece pe lângă complexul Blaxy si apoi se ajunge la linia de tren. Aici trebuie lăsată mașina și mers putin pe jos. Atenție mare la tren! Se traversează calea ferata pe jos! Cum intri pe plajă sunt șezlonguri, iar în dreapta și în stânga lor te poți așeza oriunde.

IMG_9302

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!