Peștera Devetashka

La 20 de minute de mers cu mașina de cascadele de la Krushuna, lângă satul Devetaki, pe malul drept al râului Osam, se află una din cele mai frumoase și interesante peșteri din Europa, peștera Devetashka. Considerată monument al naturii, peștera impresionează prin deschiderea largă și dimensiunile neobișnuite. Peștera are 2442m lungime, o suprafață de 204000mp, aproximativ 60m înălțime și 7 găuri de dimensiuni diferite în tavan.

Peștera găzduiește o colonie de aproximativ 35000 de lilieci, fiind unul din cele mai importante habitate naturale din Europa. Din acest motiv doar o mică suprafață se vizitează și este închisă în lunile iunie și iulie, atunci fiind perioada lor de reproducere.

Se ajunge aici cam într-o ora și 30 de minute, pe traseul Veliko Târnovo – Lovech – Devetaki sau Giurgiu – Ruse – Byala – Levski –Devetaki în aproximativ 2 ore. Din șoseaua principală este indicator către peșteră. Noi am folosit Google Maps. Taxa de intrare este 3 leva / adult. Lângă așa-zisa parcare se afla baraca unui paznic care colectează banii. După ce se trece podul peste raul Osam se vede intrarea largă în peșteră. De la parcare la peșteră se ajunge în 10 minute.

dev5 - Copy

dev4

dev13

devetashka

dev16 dev17 dev18 dev20 dev21

devetashka

dev10 dev9 dev8 dev7 dev6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!