Paradise Beach, Thassos

Paradise Beach este una din cele mai frumoase plaje de pe insula, dacă nu cea mai frumoasă!

paradise beach

Paradise Beach se află pe coasta de est a insulei, la 25 de km de Limenas, imediat după localitatea Kinira. Accesul la plajă se face prin două locuri: dacă vii dinspre Limenas, nu o lua la stânga în jos imediat ce vezi indicatorul cu Paradise Beach, mai mergi puțin și ia-o pe al doilea drum, acesta duce direct în parcare. Drumul este neasfaltat, destul de abrupt, șerpuind printre stânci până la parcare, dar poți merge pe el chiar dacă ai o mașină cu garda joasă. Și pe primul drum ajungi la plajă, însă nu este parcare, mașina se lasă direct în drum.

paradise beach

paradise beach

paradise beach

Odată ce cobori din mașină, ai sub priviri una din cele mai frumoase plaje de pe insulă. Paradise Beach are marea de culoare turcoaz, nisipul fin, auriu, iar de jur împrejur stânci acoperite cu vegetație luxuriantă pe care din când în când mai vezi câte o capră venită la masă. Linia orizontului este întreruptă de o insulă în forma de triunghi, Kinira.

paradise beach

paradise beach

 

paradise beach

Intrarea în mare este lină, făcând plaja ideală pentru familiile cu copii mici. Ai mult de mers până ajungi la apă adâncă.  De fiecare dată când am venit aici, au fost valuri. Nu foarte mari, dar erau. Atenție, când marea este agitată, se formează curenți lângă stânci și e bine să eviți aceste zone. Mai mult decât atât pe stânci întâlnești și arici de mare, în care nu prea e bine să te înțepi.

paradise beach

paradise beach

paradise beach

 

paradise beach

Paradise Beach se ocupă încă de dimineață, așa că e bine să ajungi aici înainte de ora 11 pentru a prinde șezlong la malul mării. Lunile iulie și august sunt cele mai aglomerate, noi am ajuns la sfârșitul lui august și pe la prânz plaja devenise destul de aglomerată. Plaja este amenajată cu umbrele și șezlonguri, închirierea lor costă 7 euro (2 șezlonguri și o umbrelă)

paradise beach

Pe plajă sunt 2 restaurante, de la cel de lângă parcare am luat un frappe care a fost ok, în schimb gyrosul lasă de dorit. Oricum poți veni cu mâncarea și băutura ta de acasă.

IMG_0448

paradise beach

În concluzie, dacă ajungi în Thassos, nu rata aceasta plaja!

paradise beach

Călătorie minunată!!!

 

 

 

 

 

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!