Midiile de la Dalboka

d3copy

La restaurantul fermei de midii de la Dalboka am mancat cele mai gustoase si delicioase midii sau scoici, asa cum le stim din copilaria petrecuta la malul marii. Recunosc ca pana acum 3-4 ani nici nu vroiam sa le vad in fata ochilor la masa, insa gusturile se mai schimba si  acum regret ca nu am ajuns in acest loc mai demult.

d1copy

Putina istorie

Ferma de midii de la Dalboka s-a infiintat in 1993 fiind specializata in cultivarea si producerea midiilor din Marea Neagra din specia Mytilus Galloprovincialis. Ferma este situata intr-una din cele mai curate regiuni din punct de vedere ecologic de pe litoralul bulgaresc si anume golful Capului Kaliakra.

d2copy

Cum ajungi aici

Ferma de midii de la Dalboka se afla la 50 km sud de Vama Veche, 45 de minute de mers cu masina. Traseul este Vama Veche-Shabla- Kavarna. La Kavarna se face stanga spre Capul Kaliakra, iar la un moment dat va fi un indicator catre ferma. Se mai poate ajunge si prin Tyulenovo-Balagrevo asa cum am mers noi.

dalboka

Restaurantul fermei este cel din dreapta cum privesti marea si noi aici am mancat de doua ori.

dalboka

Meniul restaurantului contine doar midii, salate, peste, cartofi prajiti si desert. Ai de ales intre salata Sirena de mare la 8 leva, Salata melc de mare tot 8 leva sau salate de vara la 3-4 leva. Urmeaza gustarile, apoi preparatele la tigaie, felurile principale si desert (tot cu midii).

In prima zi am mancat o ciorba de midii Mirajul marii la 5lv, Midii a la Burgas cu orez 7lv (orezul mi s-a parut foarte sarat), Midii Dalboka natur cu legume 8lv si guvizi prajiti 8lv 250 gr.

A doua zi, pentru ca da, a existat si a doua zi, asa de mult ne-au placut, am incercat frigariule de midii cu nuca de cocos, pane, la gratar si de melci de mare. Am mai luat si calcan (30 lv 250gr) si o portie imensa de midii natur cu condimente 600 gr cu 6lv. Si ca sa nu plecam de aici fara sa fi mancat ceva inedit, am incercat si desertul cu midii, adica midii Dalboka umplute cu mere. Chiar mi s-au parut interesante, mar copt pure cu putina nuca si frisca peste jumatati de midii cu carnita inauntru.  Ce sa zic: mai mult interesant, decat delicios (gustul de scoica nu se simtea).

Midii cu legume

Calcan

dalboka

dalboka

dalboka

Concluzia este urmatoarea: ma voi intoarce cat de curand la Dalboka pentru a savura o noua portie de midii!!!

Dalboka –iulie 2016

M-am reîntors la Dalboka în mini-vacanța petrecută la malul Marii Negre. În prima zi am vizitat plajele Corbu, Vadu și am luat masa la Pescăria lui Matei, a doua zi am mers în Olimp, la plaja Cherhana, apoi am zis sa dăm o fugă și pe la vecinii nostri bulgari. Adevarul e că mi se făcuse dor de o porție generoasă de midii, de midii la un preț decent și bine făcute. După o bălaceală pe plaja Krapets, am continuat drumul spre ferma de midii Dalboka.

dalboka

Am găsit cu greu o masă lângă apa mării și ce m-a impresionat mai mult a fost că mai mult de jumate din clienții restaurantului erau români.

dalboka

Am comandat o porție de 600 g de midii natur la 6 leva (15 lei în banii nostri), midii marinara, frigărui de midii pane, ciorbă de pește și cartofi prăjiți pentru fete. Midiile marinara sunt la 200 g și vin cu o zeamă de legume ca o supă. Au fost foarte bune! De fapt, totul a fost delicios!!! Ca  minus, doar faptul că midiile natur nu erau așa de bine curățate.

dalboka

Pe lângă meniul de midi și pește, anul acesta au introdus și câteva feluri de carne: pui, porc, chifteluțe. Un lucru bun pentru familiile ce vin cu copii care nu mănâncă midii sau pește!!!

dalboka

Am plecat fericiți de acolo. O masă delicioasă pe malul mării este întotdeauna pentru mine un moment de bucurie maximă!

Sper doar ca în toamnă să ajung din nou!!!

One thought on “Midiile de la Dalboka

  1. Pingback: Plaja Krapets, o bijuterie de plajă – Adinette

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!