Măgura și Mănăstirea Sfânta Treime

Ne-am întors la Măgura în această primăvara. Aceeași liniște, același aer curat, aceeași conectare la natură și la pacea ei. De data aceasta, fiind mai cald afară, am ales sa ne plimbăm puțin după masa de prânz, să explorăm împrejurimile și să facem fotografii.

Am mers mai întâi la biserica din sat, însă era închisă. Apoi ne-am hotărât să mergem la Mănăstirea Sfânta Treime Peștera.

Peștera este satul vecin, de la Măgura fiind în jur de 3 km. Mănăstirea este puțin mai aproape. Am întrebat câțiva localnici și ne-au zis că până la mănăstire se fac pe jos în jur de 45 de minute. Am plecat la drum însoțiți doar de mezina familiei care sigur se va face exploratoare când va fi mare. A mers pe jos dus-întors fără să se plângă și cu un ghiozdănel în spate.

Drumul până la Mănăstire este aproape pustiu, mai trece câte o mașina din când în când. Un pârâiaș te însoțește o bucată de drum pe malul căruia cresc  floricele. Am întalnit câțiva localnici, unii dintre ei lucrau pământul, câțiva turiști,  un grup de excursioniști care coborau de pe munte, iar aproape de mănăstire am întâlnit chiar și un american venit în vizită pe plaiurile mioritice. Ulterior am aflat de la gazdă că ar fi căutat cazare, însă la ei nu mai erau camere disponibile. Drumul se face ușor la pas, sunt câteva urcușuri  și coborâri line, mănăstirea este pe un deal și aici după atâta drum ne-a cam luat oboseala.

DSC_0261

Mănăstirea este nouă, din 2007, și a fost ctitorită pe pământul donat de către o localnică. Dânsa se ocupă de administrarea mănăstirii. Sâmbătă după-amiază când am ajuns la mănăstire era acolo. Am cumpărat iconițe și am donat pentru pictură. Picturile din biserică sun proaspete, culorile sunt vii și înfățisează scene biblice.

Se făcuse deja seară când am ajuns înapoi la cazare. Ne-am odihnit, iar dimineață am pornit din nou la drum și am vizitat Mânăstirea Rupestră de la Șinca Veche și apoi Moara cu apă de la Ohaba, despre care nici măcar nu aveam habar.

La Măgura mă voi întoarce mereu cu plăcere pentru liniștea absolută ce o oferă!

 

 

Imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!