Golful Bolata

 

Călătorind la Sud de Vama Veche, poți ajunge foarte ușor în niște locuri absolut minunate,puțin umblate de picior de român, pe care vecinii noștri bulgari nu le exploatează la maxim din punct de vedere turistic. Eu  am aflat de aceste locuri de foarte puțin timp și am vrut neapărat sa le vizitez. Pe lângă Golful Bolata, într-un weekend însorit se pot admira stâncile de la Tyulenovo, capul Kaliakra sau lua prânzul la ferma de midii Dalboka.

Golful Bolata se afla la 60 de km sud de Vama Veche si la 3 km de capul Kaliakra. Este considerată rezervație naturală. Nu există indicatoare spre golf, noi ne-am ajutat de Google Maps.

b9

De la Kavarna spre capul Kaliakra se face un drum la stânga care duce la golf. Plaja este considerată una din cele mai frumoase din Europa si este mai putin cunoscută de români. Daca vrei sa fugi de stațiunile supra aglomerate, Bolata este alegerea perfectă. Plaja nu foarte mare, este încăpătoare, iar apa mării nu este adâncă și este limpede.

Golful păstrează un aer rustic fiind ascuns de stâncile roșiatice ce-l înconjoară formând un semicerc aproape perfect.

b1

Noi am ajuns la sfarșit de septembrie într-un weekend extrem de călduros pentru această perioadă a anului. Lumea încă mai facea plajă și chiar baie in mare. De asemeni, aici am vazut mulți pescari ce-și cară bărcile pneumatice pe capotele mașinilor și se întorc de pe mare cu scoici, melci si pește.

b8b3b5b7b10

b11

Călătorie minunată!

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!