Cascada Krushuna

 

krushuna

Cascadele de la Krushuna se afla lângă orășelul Krushuna la 130 km de vama de la Giurgiu. Traseul este Ruse-Byala-Pleven și până în Pleven se face stânga spre Levski și de acolo spre Krushuna.

krushuna

La ieșirea din orășelul Krushuna se afla o parcare unde se lasă mașina, iar de acolo se merge pe jos aproximativ 15 minute.La intrare se achita o taxa de 3leva per adult. Noi nu am avut leva, dar am plătit cu euro.

Traseul spre cascada este putin dificil cu trepte abrupte și podețe. Peisajul este de vis. Sunt de fapt mai multe cascade, cu travertine, iar traseul șerpuiește printre ele. Noi am fost toamna într-o zi plăcută, însorită. Era destul de aglomerat și doar turiști bulgari.

krushuna

k10

După ce se ajunge și la ultima cascada, există un indicator spre ieșire. Noi nu am găsit ieșirea, însă am descoperit locul de unde râul izvorăște din stâncă. Dacă doiți să admirați peisajul, acolo sus se găsesc băncuțe și chiar un foișor. Cum spuneam, nu am găsit ieșirea, pe harta de la intrare apărea un drum ocolitor, dar noi ne-am întors pe unde am venit.

Întreaga vizită a durat în jur de o oră jumate.

De aici puteți vizita și peștera Devetashka, una din cele mai spațioase peșteri din Europa ce găzduiește colonii de lilieci. Se afla la 20 de minute cu mașina de cascade spre Devetaki.

 

k1

krushuna

krushuna

krushuna

krushuna

krushuna

krushuna

krushuna

k12

krushuna

k14 k15 k17

krushuna

krushuna

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!