Arion Hotel în Thassos, Skala Potamia

Recomand cu căldură hotelul Arion din Skala Potamia pentru cei ce își doresc să-și petreacă vacanța în Thassos, pe Golden Beach. Hotelul, situat fix pe malul mării, la maxim 20 de m de apă, este afacere de familie și este condus de Maria. Chiar dacă se află pe malul mării, pe faleză, zona este destul de liniștită, tavernele și agitația fiind la câteva minute de mers pe jos.

arion hotel thassos

Hotelul Arion este micuț, nu are decât 7 camere și este foarte bine îngrijit. Hotelul oferă 3 camere duble fără chicinetă, 2 camere triple și 2 apartamente toate cu chicinetă.  Mobilierul este nou, iar băile sunt spațioase. Camerele sunt dotate, de asemeni, cu televizor, frigider și aer condiționat, iar internetul prin wi-fi este disponibil în tot hotelul.

hotel arion thassos hotel arion thassos

Fiecare cameră are balcon cu vedere la mare sau la munte, în care se găsește o măsuță și scaune pentru cei care vor să servească masa în cameră. La parter se află mini-recepția, camera unde doarme Maria și familia ei, o sală de mese cu bar în interior, o terasă cu mese și grădină la exterior. Acolo se poate servi micul dejun pentru cei ce au optat acest lucru.

hotel arion thassos

hotel arion thassos

Camerele cu vedere la mare (cele duble și cele triple)  sunt cel mai mare plus al hotelului Arion. Priveliștea îți taie efectiv răsuflarea, ai practic marea la picioarele tale, iar dacă te trezești de dimineață, poți admira direct din balcon un răsărit de milioane.

CSC_0481

CSC_0480

CSC_0355

rasarit de soare

Al doilea mare plus la acest hotel este curățenia. Camerele strălucesc la propriu de curățenie, totul este impecabil, de la prosoape la lenjeria de pat, și nu vei găsi un firicel de praf pe nicăieri. Nici măcar sub pat. Personal, o astfel de curățenie impecabilă am mai văzut doar la hotelurile de 5 stele din Turcia. Totul i se datorează Mariei care împreună cu angajata ei Niki fac curat zilnic. După ce termină cu camerele, fac curat în tot hotelul și în grădina de afară.  Maria este o persoană energică și atunci când nu face curat, fie tunde iarba, fie udă gazonul sau mai plantează o floricică în ghiveci. Oricum, eu am văzut-o stând doar seara. Maria are doi copii mici de care are grijă mama ei care locuiește în Potamia. Soțul ei are un magazin în Kavala, acolo fiind și casa lor pe timpul iernii. Tatăl Mariei este producător de miere, astfel, dacă dorești miere îi poți cere și îți aduce. Am luat de fiecare dată de pin, de flori de portocale, de floricele de munte și de cimbru.

miere de pin

Pentru cei care vor mai mult spațiu, Maria mai deține și 4 căsuțe chiar lângă hotel. Acestea nu sunt cu vedere la mare, însă sunt mai spațioase, au o bucătărie mare, loc de parcare la poartă, o grădină proprie, două dormitoare cu 5 locuri de dormit.

hotel arion thassos

Lângă hotel, în partea dreaptă se află și un supermarket, însă trebuie să fii cu mare băgare de seamă deoarece prețurile sunt exagerate la unele produse și de multe ori proprietarul greșește restul ;). La 5 minute de mers pe jos de hotel se află supermarketul Albatros, unde ne făceam cumpărăturile. La 5 minute de hotel, în partea stângă, se află taverna Captain, pe care o recomand. Noi aici am mâncat zilnic.

DSC_0536

Rezervarea camerelor se poate face pe Booking.com, pe site-ul lor http://www.arionthassos.gr/ sau direct la telefon, iar rezervarea trebuie făcută cu ceva timp înainte.

2016-09-08-PHOTO-00001499

Singurul minus pe care îl are hotelul, doar că nu depinde de ei, este faptul că în fața hotelului se poate face cu greu plajă. Plaja are 2 m lățime și are pietre. Maria a amenajat-o cu șezlonguri și umbrele, însă nu există nisip. În mare nu sunt pietre, iar intrarea în apă este lină.  Cu toate acestea, în timpul zilei, șezlongurile erau ocupate, iar noi aici ieșeam seara. Plaja cu nisip se află cam la 300 m în partea stângă, iar la aproximativ 500 m tot în partea stângă este plaja Paralia.

ARION HOTEL THASSOS

Am stat de două ori la hotelul Arion și ne-am simțit bine de fiecare dată. Pentru mine locația hotelului, la mare, înseamnă totul, iar la acest hotel mă voi întoarce cu siguranță în vacanțele viitoare.

IMG_0392

 

Călătorie minunată!!!

 

One thought on “Arion Hotel în Thassos, Skala Potamia

  1. Pingback: Răsărit de soare în Skala Potamia – Adinette

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!