Apus de soare în Potos

Potos este una din cele mai animate stațiuni din Thassos, fiind situată pe partea de sud-vest a insulei, la 42 km de capitala insulei, Limenas. Orașul Potos se bucură anual de mii de turiști datorită plajei cu nisip fin, a posibilității practicării de sporturi acvatice, a vieții de noapte agitate și a tavernelor cu mâncare delicioasă.

potos

Nu am fost niciodată cazată în Potos, dar de fiecare dată am trecut pe aici în drum spre Theologos. La ultima întoarcere din Theologos am nimerit în Potos fix la apusul soarelui. Nu am mers pe plaja din oraș, ci pe plaja San Antonio, situată la ieșirea din Potos spre Skala Potamia. Mi-am dorit mult de tot să văd un apus în Thassos, dar fiind cazată de fiecare dată pe partea de est a insulei, până acum nu am reușit. Am mai prins un apus pe plaja Psili Amos, însă este mai la sud decât Potos și soarele nu se vedea cum intră în mare. Bine, nici de data aceasta nu a intrat efectiv în mare, pentru că au fost câțiva norișori, însă chiar și așa spectacolul a fost unul pe măsură.

potos

potos

Ajunși pe plaja San Antonio, ne-am instalat prosoapele, fetele si-au scos jucăriile și timp de 15-20 de minute am admirat frumusetea naturii, scăldată în nuanțe de portocaliu, roz și roșu. Ultimul apus în mare imortalizat a fost cel din Zakynthos, de pe stâncile din Keri, despre care am scris aici, acela cu adevărat spectaculos datorită stâncilor impunătoare ce se revărsau în mare. În Potos, nu sunt munți înalți sau stânci, dar  marea ușor agitată, dealurile împădurite dimprejur, plaja întinsă, lată, și muntele Athos în depărtare crează un peisaj de vis.

potos

potos

potos

Muntele Athos

Sunt fericită că am reușit să surprind primul meu apus de soare în insula Thassos și iată mai jos ce a ieșit.

potos

potos

potos

potos

potos

potos

potos

potos

potos

potos

potos

 

Călătorie minunată!!!

 

potos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Asteapta...

Aboneaza-te la newsletter!

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole din blogul meu? Aboneaza-te la newsletter si nu rata niciunul!